Næsten en million passagerer sejlede gratis i juli

Næsten en million passagerer sejlede gratis i juli

Der har været travlt på landets havnekajer denne sommer. 991.648 passagerer valgte at tage imod regeringens tilbud om at sejle gratis med landets færger i juli. Det viser en endelig opgørelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Alle de 53 danske indenrigsfærger havde tilmeldt sig ordningen i regeringens sommerpakke med gratis rejser for gående og cyklister i hele juli.

- Lad mig sige det, som det er: Det har været en overvældende stor succes. Næsten en million passagerer har gået eller cyklet ombord på vores færger uden beregning. De har oplevet nye dele og egne af Danmark - måske endda for første gang - og de har dermed også støttet et trængt kultur- og erhvervsliv på øerne. Jeg er stolt over, at vi med dette initiativ har gjort det muligt at skabe nye ferieminder for så mange mennesker, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

Som følge af nedlukningen af Danmark henover foråret har de mange besøgende været velkomne gæster for erhvervslivet.

- Med sommerpakken blev det lettere for danskerne at genopdage Danmark som ferieland. Derfor er jeg også svært glad for pakkens succes, som for alvor fik danskerne ud på vores smukke øer. Øernes butikker og lokale fællesskaber er udsatte under Corona-krisen, og her har sommerens høje besøgstal gjort en vigtig forskel for landdistrikterne, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Danske Rederier håber, at mange vil vælge ø-ferien igen næste år.

- De gratis færgebilletter betød, at vi fik fyldte indenrigsfærger på kort tid. På trods af lidt udfordringer med kapaciteten på enkelte overfarter er det samlet set gået rigtig godt. Færgerederierne har haft gang i butikken, og mange danskere har fået øjnene op for de danske øer. Vi tror på, at mange vil vende tilbage de kommende år, så årets ordning med gratis færger har også været en investering i fremtiden, siger Jacob K. Clasen, der er viceadministrerende direktør i Danske Rederier.

Ministeren takker selskaber og operatører
Der har i alt været 991.648 passagerer med færgerne i juli; heraf er 843.882 voksne og 147.766 børn. Af dem har 143.945 haft deres cykel med ombord.

- Der er ingen tvivl om, at det også har været en oplevelsesrig juli for de mange færgeselskaber og -operatører, som har skullet håndtere det store rykind af passagerer. Jeg vil derfor gerne takke dem for deres arbejdsindsats og for de lokale løsninger, der har gjort, at passagererne er kommet med færgen, samtidig med at de gældende sikkerhedskrav og sundhedsmyndighedernes retningslinjer er blevet overholdt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Sammenlignet med 2019 er der tale om en stigning af passagerer på 48 procent, mens antallet af cykler er steget med 96 procent.

-lipe

Læs mere om havne

25/8 2020
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.