På sporet af stor udvidelse

På sporet af stor udvidelse

Lindø Port of Odense forlænger sporet til den 3.500 tons store portalkran med 200 meter. Sporet er færdig og klar til brug fra sommeren 2020

I forbindelse med den permanente etablering af flere større virksomheder indenfor offshore og tung industri på Lindø Port of Odenses site, forlænger Lindø Port of Odense sporet til den 3.500 tons store portalkran med 200 meter. Sporet er færdig og klar til brug fra sommeren 2020.

Nyheden omkring forlængelsen af portalkranen kommer i forbindelse med at Lindø Offshore Renewables Center (LORC) netop har offentliggjort, at deres første kunder bliver MHI Vestas samt japanske Mitsubishi Heavy Industries, som vil leje deres nye testcenter-hal, så snart den står klar i januar 2021.

Portalkranen er forudsætningen for at kunne håndtere de store emner, som de har i pipeline i de kommende år. Samme forhold er gældende for Bladt Industries, der netop er flyttet permanent ind i hal syd under portalkranen for at kunne producere fundamenterne til kæmpe havvindmøller.

Historien omkring portalkransporet er dog ikke kun interessant i et LORC-perspektiv, men også i en større målestok, fordi LORC 'kun' skal bruge 85 meter af sporet. Det vil sige at man i samme manøvre gør plads til en eller flere offshore-virksomheder (eller tung industri) ved siden af LORC. Det kunne være en dansk aktør, men det kunne også være andre internationale aktører med ambitioner på området.

Omkring udvidelsen af portalkransporet siger CEO for Lindø Port of Odense, Carsten Aa:

- Vi udvider portalkransporet, fordi vi hos Lindø Port of Odense har stor interesse i at investere i vores kunder og at imødekomme deres behov. Samtidig ligger det i vores DNA, at vi løbende udvikler os hen imod de store markedstrends, som er relevante for os selv og vores kunder.

Carsten Aa fortsætter:

- Faciliteter der kan imødekomme den helt tunge industri kommer til at tegne en stor del af vores fremtid her hos Lindø Port of Odense, og vores kunder i denne sektor har allerede nu stor gavn af at have plads på netop vores site. Den fordel bliver kun større i forbindelse med, at vi nu forlænger kransporet, og vi har i øvrigt plads til yderligere forlængelse af sporet i fremtiden.

Alt i alt betyder LORC testcenteret, udvidelsen af portralkran-sporet, og havneudvidelsen, at Lindø Port of Odense nu har hele værdikæden for tilblivelsen af kæmpe-havvindmøllerne på plads ude på sitet. Det sætter Lindø Port of Odense i en unik position i forhold til at være en nøglespiller, når det gælder det blå eksporteventyr, som spiller en stor rolle i dansk eksport og erhvervsliv.

-hawin

Læs mere om havne

30/8 2019
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions