Svanehøj firedobler indtjening

Svanehøj firedobler indtjening

Trods store COVID-19-udfordringer udviklede 2020 sig til et af de bedste år nogensinde hos Svanehøj. Og efter nogle forrygende måneder peger alt i retning af, at 2021 bliver endnu bedre

Byggeriet af nye skibe ligger på det laveste niveau i mange år, og COVID-19-pandemien har ramt marineindustrien hårdt. Alligevel trives optimismen hos Svanehøj ved Aalborg, som oplever en forrygende vækst i disse år.

Alene i 2020 har den danske gaspumpe-specialist øget omsætningen fra 288 til 388 mio. kr. Samtidig er indtjeningen vokset fra 13 til 55 mio. kr. før skat. Det fremgår af det netop offentliggjorte årsregnskab fra Svanehøj Danmark A/S.

- Vores medarbejdere har været fantastisk omstillingsparate, og det er i høj grad deres fortjeneste, at vi er kommet så flot igennem 2020. Selv da kommunerne omkring os lukkede ned, og 30 af vores timelønnede ikke kunne møde på arbejde, formåede vi at håndtere situationen og levere et rekordstort antal ordrer til tiden. Det er jeg enormt stolt over, siger Group CEO hos Svanehøj, Søren K. Nielsen.

Gaspumper og service giver vækst i 2021

Søren K. Nielsen og Svanehøj kan samtidig glæde sig over en meget stærk start på 2021, hvor blandt andet store kontrakter på pumpesystemer til ethangastankere og produkttankskibe har løftet en i forvejen stor ordrebeholdning til et endnu højere niveau.

Group CEO hos Svanehøj, Søren K. Nielsen.

- Vi oplever en ekstremt flot ordreindgang og kan allerede nu se, at vi kommer ud med et endnu bedre resultat i 2021, siger Søren K. Nielsen.

Svanehøj sluttede 2020 med et opkøb af FORCE Technology Marine Equipment Service i Frederikshavn. Hensigten er at gøre Svanehøj til en ’one-stop shop’, som både leverer pumpesystemerne og håndterer den samlede serviceopgave.

- Vi er med opkøbet blevet en betydelig operatør inden for service af gastankere, og vi kan allerede nu konstatere, at én plus én er blevet til noget mere end to. De to virksomheder har vist sig at være et bedre match, end vi havde drømt om, og vi har formået at indgå nye rammeaftaler på service med flere store kunder, siger Søren K. Nielsen.

En nøgleaktør i skibsfartens grønne omstilling

Den eksplosive vækst i Svanehøj har medført stort rykind af nye medarbejdere i både Danmark og udlandet. Siden ejerskiftet i 2018 er staben i Svenstrup vokset fra ca. 100 til ca. 160. Hertil kommer godt 25 medarbejdere i den nye serviceafdeling i Frederikshavn.

I kinesiske Suzhou har Svanehøj endvidere femdoblet bemandingen og beskæftiger nu 15 ansatte inden for salg, sourcing og service. Dermed står virksomheden stærkt rustet til at imødekomme en forventet stigende efterspørgsel på grønnere alternativer til olie og kul.

Bestyrelsesformand Søren Ø. Sørensen noterer med tilfredshed, at den ambitiøse strategi om at gøre Svanehøj til en nøgleaktør i skibsfartens grønne omstilling skaber resultater. Det kommer blandt andet til udtryk med ved, at salget af Svanehøjs patenterede brændstofpumpe til gas er vokset med hele 400% i 2020:

- Efter nogle år med historisk lav aktivitet i markedet står marineindustrien foran en årrække med høj vækst. Og der er ingen tvivl om, at det vil sætte yderligere skub i omstillingen fra olie til gas. Vi har lagt en meget ambitiøs vækstplan for de kommende år i Svanehøj, og den stærke udvikling i 2020 viser, at vores strategi er den rigtige, siger Søren Ø. Sørensen.

- hawin

Læs mere om havne

26/4 2021