Vanddrone døbes under Åben Havn

Vanddrone døbes under Åben Havn

Det er muligt at komme meget tættere på mange af havnens dagligdags aktiviteter, når Aarhus Havn den 31. august byder på arrangementet Åben Havn

364 dage om året er store dele af Aarhus havn af sikkerhedsmæssige grunde et utilgængeligt område for alle, der ikke arbejder på havnen. Men én dag om året er Danmarks største erhvervshavn åben, og alle interesserede er inviteret til at komme og opleve, hvad der normalt sker bag hegn og lukkede porte.

I år vil man desuden kunne overvære dåben af Aarhus Havns vanddrone. Det sker, når vinderen af navnekonkurrencen er offentliggjort.

Aarhus Havn har investeret i en vanddrone, der skal suge oliepletter på havoverfladen og indsamle plastikaffald i havnebassinerne. For at finde et godt navn til det nye fartøj har Aarhus Havn udskrevet en navnekonkurrence, og navnet samt vinderen af konkurrencen afsløres under Åben Havn kl. 12.00.

På dagen er der desuden mulighed for gratis havnerundfart med hjuldamperen Svanen eller i åben top-bus, hvis man da ikke foretrækker en guidet cykeltur på erhvervshavnen.

For børn er der en konkurrence om at blive ”den lille skibsbygger”, hvor man skal bygge det flotteste skib med udsigt til at vinde en LEGO-udgave af et af verdens største containerskibe fra Maersk Line.

Man kan også opleve SKATs narkohunde i aktion eller blive juniorbrandmand for en stund. Endelig er der mulighed for at komme ombord på Aarhus Universitets forskningsskib AURORA.

En lang række af havnens virksomheder stiller op på dagen med stande, hvor der blandt andet er fokus på de bæredygtighedstiltag, som de arbejder med i hverdagen.

Åben Havn finder sted lørdag d. 31. august fra klokken 11-15 på krydstogtpladsen over for DOKK1.

-hawin

Læs mere om havne

29/8 2019
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri